Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Παραδόθηκαν από την Ευρωλίγκα, ανακαινισμένα, τέσσερα γήπεδα μπάσκετ του δήμου Αθηναίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερα γήπεδα μπάσκετ του δήμου Αθηναίων, ανακαίνισε πλήρως η Ευρωλίγκα. Στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος “One Team”, η Euroleague Basketball επιλέγει γήπεδα μπάσκετ, στα οποία έχουν παίξει μεγάλα ονόματα του χώρου. Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, η μπάλα ξαναχτύπησε στο ολοκαίνουριο παρκέ, στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι (Δαμάρεως & Αλκέτου), καθώς και σε τρία γήπεδα στα Σεπόλια (Κωνσταντινουπόλεως και Σιώκου).


Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι η δημοτική αρχή της πόλης ευχαριστεί και ευελπιστεί η πρωτοβουλία αυτή της Ευρωλίγκα του μπάσκετ να γίνει έναυσμα για μεγαλύτερες παρεμβάσεις από περισσότερους φορείς του επαγγελματικού αθλητισμού για την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. ¨Ο δήμος Αθηναίων προάγει και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και δράση για την ανάπτυξη του αθλητισμού στις γειτονιές της Αθήνας, έναν αθλητισμό όμως μακριά από φαινόμενα ρατσισμού και βίας, που κινδυνεύουν να γίνουν μάστιγα, τόνισε ο κ. Καμίνης σημειώνοντας ότι ¨ο δήμος στηρίζει τον αθλητισμό που αντί να διχάζει, να πολώνει και να χωρίζει, ενώνει όλους παιδείας.

Σύμφωνα με τον κ. Κίμωνα Στέφο, υπεύθυνο Μάρκετινγκ της Euroleague Basketball στην Ελλάδα, σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να προσφερθούν οι κατάλληλες υποδομές και τα εργαλεία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να αφομοιωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κ. Χρήστος Τεντόμας, ευχαρίστησε την Ευρωλίγκα και υπογράμμισε τον χρόνο - ρεκόρ μέσα στον οποίο ανακαινίστηκαν τα γήπεδα που αποτελούν επίκεντρο και φυτώριο του αθλητισμού στην Αθήνα.

Το γήπεδο του Παγκρατίου κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 και άνηκε ανέκαθεν στον δήμο Αθηναίων. Στο συγκεκριμένο γήπεδο έπαιζε μία από τις ιστορικότερες ομάδες, ο ΑΟ Παγκρατίου, στην οποία γαλουχήθηκαν και αναδείχτηκαν  μεγάλοι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος, όπως οι Νίκος Σισμανίδης, Αντώνης Λάνθιμος, Άρης Ραφτόπουλος, Παναγιώτης Καρατζάς, Ευθύμης Μπακατσιάς και Ντίνος Καλαμπάκος. Ακόμη και σήμερα, ο ΑΟ Παγκρατίου χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις για την προπόνηση των τμημάτων μικρών ηλικιών. Το γήπεδο στα Σεπόλια επιλέχτηκε γιατί έχει παίξει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου